search
cart
gridTermékkategóriák
Megszűnt a Windows XP támogatása

Megszűnt a Windows XP támogatása

2014. 04. 11.
Ezt tegye, ha Windows XP fut a gépén!
Mit jelent ez a felhasználó számára?
 
Röviden azt, hogy elérkezett az idő operációs rendszerének cseréjére, amennyiben még mindig XP fut a gépén.
 
2014. április 8-án, 12 év után megszűnt a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége. Ennek megfelelően már műszaki segítség sem igényelhető az operációs rendszerhez, az automatikus frissítéseket is beleértve, amelyek a számítógép védelmét szolgálják. A Microsoft ezzel együtt a Microsoft Security Essentials Windows XP-re letölthető változatát is megszűntette. Ha már telepítve van Önnél a Microsoft Security Essentials, korlátozott ideig továbbra is kapni fog kártevőirtó programokra vonatkozó vírusdefiníció-frissítéseket, azonban ez nem jelenti azt, hogy a számítógépe biztonságos, mert a Microsoft a továbbiakban nem nyújt biztonsági frissítéseket a számítógép védelmének elősegítésére.
 
Ha továbbra is a Windows XP-t használja most, hogy a támogatás megszűnt, számítógépe működni fog ugyan, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Az Internet Explorer 8 támogatását szintén megszüntették; tehát ha Windows XP rendszerű számítógépe csatlakozik az internethez, és Internet Explorer 8-at használ böngészésre a támogatás megszűnése után, azzal nagyobb veszélynek teszi ki számítógépét. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan egyre több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel.
 
Hogyan tud frissíteni?
 
Nagyon kevés régebbi számítógép képes a Windows 8.1 futtatására, amely a Windows legújabb verziója. Ellenőrizze, hogy gépe megfelel e a Windows 8 rendszerkövetelményeinek. A Windows 8 rendszerkövetelményei közel azonosak a Windows 8.1 rendszerkövetelményeivel így jó iránymutatást tudnak adni.
A Microsoft több segítséget is ad a kompatibilitás megállapítására és a frissítéshez:
 
 
Mi a teendő, ha a frissítés már nem lehetséges?
 
Ha jelenlegi számítógépén nem futtatható a Windows 8.1, akkor ideje fontolóra venni egy új gép vásárlását. Ennek összeállításában kollégáink örömmel állnak rendelkezésére!