search
cart
gridTermékkategóriák
Új Samsung konzumer SSD-k a benchmark liga élén

Új Samsung konzumer SSD-k a benchmark liga élén

2014. 07. 07.
Samsung 3D V-NAND SSD
Az elmúlt nagyjából egy évben a Samsung paradigmaváltást hajtott végre a flash memóriák szerkezetét illetően: a horizontális elrendezés helyett vertikálisan rendezi a cellákat, a technológiának pedig a 3D V-NAND nevet adták. Most, az első V-NAND konzumer SSD-k, a 850 Pro sorozat tesztjeit és leírásait áttekintve úgy tűnik, hogy a váltás valódi és egyértelmű teljesítménynövekedést eredményezett.
Összehasonlítva az Intel, Crucial és hasonló gyártók rivális termékeinek szintetikus és valós teszteredményeivel a HotHardware szerint a Samsung 850 Pro szinte kivétel nélkül veri a mezőnyt.
Másfelől a Tom's Hardware megjegyzi, hogy a Samsung a SATA interfész határait feszegeti, miközben más termékek "csak egy kőhajításnyira" vannak a 850 Pro sebességétől (legalábbis egy PCI Express verzió színre lépéséig). Mi több az összes lentebb felsorolt teszt rámutat a tényre, hogy az új széria a prémium árkategóriát célozza meg akkor is, ha tekintetbe vesszük a Samsung figyelemre méltó 10 éves garanciaidejét.
 
A 128 GB-os ára 130$ körül várható, míg az 1TB-os csúcsverzió 730$ lehet, ami a gigabájtonkénti költséget nézve majdnem kétszer magasabb, mint más, az új technológiát nélkülöző meghajtók esetében (pl. a Crucial MX100). Az aktuális utcai árak mindazonáltal csak e hónap folyamán várhatók, ahogy a 850 Pro széles körben elérhető lesz.
 
Cikkek a Samsung 850 Pro SSD-ről: