search
cart
gridTermékkategóriák
Egy jó választás - SSD teszt

Egy jó választás - SSD teszt

2018. 03. 08.
SanDisk Ultra 3D SSD

Továbbra is rengeteg PC vár arra, hogy sebességét egy SSD-vel turbózza fel gazdája. Ennek fényében mutatjuk most be a SanDisk Ultra 3D SSD szériáját, ami ugyanazt a 3D TLC NAND memóriachipeket használja, amit a WD Blue 3D SSD-k esetében már volt szerencsénk megismerni.

Szabványos SATA 6Gbps porton csatlakozik a számítógéphez. Méreteit tekintve 2,5 colos, 7mm vastag, ezek jelenleg a szokványos SSD paraméterek, azonban az, hogy csak 7mm vastag, alkalmassá teszi arra, hogy akár vékonyabb laptopok upgrade-jét elvégezzük vele.

Dizájnja tetszetős, ami gamer PC-k esetében fontos szempont lehet. 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB-os kapacitással elérhető.Ami a tartósságot illeti, a nálunk teszten járt példány esetében 100 TBW-t (írható terabájtok) adott meg a gyártó, a nagyobbak esetében 200-400-500 TBW az elvárható, méret szerint növekedve. Mindezekhez 3 év garancia is társul.

A teszteléshez CrystalDismarkot használtunk, ami szerint a gyártó által megadott adatokat valóban hozza (550 MB/s olvasás és 525 MB/s írási sebesség) az eszköz. Teljesítménye stabil, nem jellemző rá az az ingadozás, ami sok hasonló árú, TLC NAND alapú meghajtó esetében előfordul. A SanDisk Ultra 3D mindent figyelembe véve gyorsabb, mint az összes eddig nálunk járt TLC SSD.

 

 

Összességében elmondható, hogy egy gyors, tetszetős és mindenekelőtt megfizethető áru SSD-ről van szó, és mindenképpen ajánlható, legyen szó bővítésről vagy upgrade-ről.