search
cart
gridTermékkategóriák

A kriptovaluták bányaszatakor a nyereség maximalizálása érdekében meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a bányászatra használt számítógép teljesítménye és fogyasztása között. Ezen az oldalon abban szeretnénk segíteni, hogy könnyebben megtaláld az ehhez szükséges, legoptimálisabb speciális hardvert.

Mindenekelőtt azt szükséges eldöntened, melyik kriptovalutát szeretnéd elkezdeni bányászni. Ennek eldöntéséhez böngéssz át rengeteg erről szóló oldalt a weben, érdeklődhetsz ismerősöktől is, akik egy ideje már ezzel foglalkoznak.

Ha megszületett a döntés, válaszd ki az optimális hardvert. Ezeket mi termék kategóriánként csoportokba gyűjtöttük neked, hogy segítsünk abban, hogy jó döntést hozz vásárláskor. Az oldal alján található kerek ikonokra kattinva találod az általunk bányászatra ajánlott alkatrészeket.

A bányászat során csatlakozz egy mining pool-ba. Ez a bányászok egy csoportja, ahol meghatározott díjért a csoport tagjai között a bányászás teljesítménye szerint megoszlik az elért összes nyereség. Így nagyobb nyereségre tehetsz szert.

 

 

A bányászás legfontosabb hardvere a grafikus kártya, aminek a bányászat szempontjából legfontosabb paramétere a Hash Rate. Ennek minél magasabb az értéke, annál megfelelőbb a célra a VGA.

Processzorok esetében a gazdaságosság a legfontosabb szempont, hiszen a számítási teljesítményt a videókártyák végzik.

Alaplapok esetében a fontos szempont az, hogy minél több PCI-E port legyen rajta. Nem szükséges feltétlenül, hogy ezek PCI-E 3.0 x16 portok legyenek, hiszen a legtöbb esetben ügyis PCI-E 1.0 vagy 2.0 a kapcsolat és nem x16-ba tesszük a kártyákat, hanem x1-be riser-rel. Azok az alaplapok amelyeknek nincs külön tápcsatlakozója a szokásoson felül, általában csak 5 kártyát tudnak meghajtani, akárhány PCI-E is van rajtuk!

A bányászathoz nagyteljesítményű tápok és szükségesek, amelyek megfelelő számú PCI-E csatlakozóval rendelkeznek, hiszen a VGA-k számára így tudjuk biztosítani a tápellátást. A bányászgépet érdemes szünetmentessel is védeni, az esetleges áramingadozások, vagy áramszünetek ellen.

A bányászott digitális pénzt érdemes hardveres pénztárcában tartani, ami egy USB porton keresztül csatlakozó eszköz. Ez megvédi pénzünket az esetleges hacker támadásoktól.

Szoftver szempontjából az alábbiakat érdemes szem előtt tartani:

  • Win7 4 grafikus kártyánál többet alapból nem kezel,
  • Win10 gond nélkül általában 6 kártyát kezel, felette már nem szokott stabil lenni,
  • Win10 alatt 3GB-os kártyával Ethereum-ot (vagy Ethereum classis-ot) már nem lehet bányászni.