search
cart
gridTermékkategóriák
10 TB-os SSD hamarosan

10 TB-os SSD hamarosan

2015. 04. 07.
10 TB-os SSD-k várhatók az új technológiának köszönhetően.
Az SSD-k és más flash memória alapú eszközök hamarosan olcsóbbak és nagyobb kapacitásúak lehetnek a Toshiba és Intel nagy bejelentése nyomán. Mindkét cég bemutatta új "3D NAND"memória chipjeit, melyek rétegekbe vannak rendezve, így több adatot tudnak tárolni, mint az egy rétegű, jelenleg használt chipek.
 
A Toshiba bejelentette, hogy megalkotta az első 48 rétegű NAND chipet, ami egy 16 GB-os, nagyobb sebességű és megbízhatóságú chipet eredményezett. A japán gyártó fejlesztette ki elsőként a legkisebb 15nm-es NAND cellákat. Most elkezdte a gyártók felé átadni az új technológiát, de az új chipekre még legalább egy évet várni kell.
 
Ezzel egy időben az Intel és partnere, a Micron bejelentette, hogy létrehozzák a saját 32 rétegű NAND chipüket, melyek szintén 1 éven belül jelenhetnek meg az SSD-kben. A két cég még a Toshiba Chipnél is nagyobb kapacitású 32 GB-os változatot hozott létre és hamarosan érkezik egy 48 GB-os változat is. A Micron szerint az új chipekkel laprágó méretű M.2 PCIe SSD-ket lehet gyártani akár 3,5 TB-os méretben és 2,5"-os SSD-ket 10 TB-os kapacitással.
 
Mindez az jelenti, hogy a Toshiba, Intel/Micron trió hamarosan komoly vetélytársként jelentkezhet a Samsunggal szemben, mely sokkal régebb óta használ NAND technológiát. Az eredmény pedig egyértelműen jót jelenthet a vásárlók számára: olcsóbb SSD-ket, melyek megrengethetik a hagyományos HDD-k jelenlegi pozícióját.

Kapcsolódó termékcsoportok